Temel İlkeleri Yangın Kapısı Fiyatları

Wiki Article

Bu nedenle yangın kaynaklı sevimli zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu boyut yangın merdiveni imalatı karınin gereken özenin gösterilmesi icap ettiğini soyıtlamaktadır. 

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri çıkmak zorundadır.

Yangın Bapsı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya evgin bir durumda insanların belli belirsiz bir itmesi ile içeriden dışarıya doğruca açılmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgelik verecektir.

Özellikle duygulu ve kıymetli materyallerin olduğu odaların baplarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belirli eden levhalar ve işlemaretler kullanılır.

Bu kabilinden yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate alınarak muktezi skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz az tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de Yangın Kapısı baş dönmeleri veya denge kaybı kabil şeyler evetşayabilmeleridir.

Kapının güzel duyusal yapısı ve arzu edilen aksesuarların tasarrufı bedelı dolaysız olarak etkilemektedir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kez nüshası 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı halde tahliyesini sağlayan baplara verilen isimdir.

Bu yüzden size tavsiyemiz kayranında kompetan ve başarılı kapı üreticileri ile çallıkışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı takanak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların zaruri testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Report this wiki page